Veldtekendag 2014.

Beste veldteken liefhebbers,

Nog even en het is weer zo ver, dan barst het feest weer los op 11-11.
En zoals traditiegetrouw komt op de eerste zondag na 11-11 de veldtekenclub Edde Z'al weer bij elkaar.

Dit jaar is er gekozen om dit op een andere locatie te houden en wel in het café van The Black Horse.
Ook de tijd is een beetje aangepast, dit jaar zal het worden gehouden tussen 11.00 en 13.00 uur.

Er is voor dit jaar een zeer speciale gastspreker uitgenodigd die ons komt vertellen over carnaval en hopelijk iets over veldtekens.
Als directeur van het carnavalsmuseum in Den Bosch spreekt Rob van de Laar niet alleen vanuit de historische kennis (auteur van diverse publicaties waaronder de geschiedenis van het Brabantse carnaval en oprichter/conservator van het Nationaal Carnavalsmuseum) maar ook uit bestuurlijke ervaring (22 jaar lid van de Ministerraad van de Oeteldonksche Club van 1882, waarvan 16 jaar als Minister-president en, sinds vijf jaar, voorzitter van de Brabantse Carnavals Federatie).
Het Nationaal Carnavalsmuseum is ook in bezit van de volledige collectie Tullepetaonse veldtekens.

Deze gastspreker i.c.m. een heerlijke carnavals lunch die wordt voorgeschoteld brengt dit toch wel enige kosten met zich mee.
Dit jaar zullen de kosten neerkomen op €15,= p.p.
Je dient je vooraf wel aan te melden op het volgende email adres mjacobs@tollens.nl.
Graag laten weten voor 1 november, de betaling gebeurt contant bij binnenkomst.

Als er tijd over is willen we ook nog het item speciale en afwijkende veldtekens aan jullie tonen en bespreken.
Er zijn het laatste jaar nogal wat afwijkende en/of speciale veldtekens gevonden/ontdekt/uitgebracht (hoe je het noemen wilt), in de eerste plaats natuurlijk ons eigen porseleinen veldteken 2013 (met dank aan Peter Braat).

Er zal ruimte genoeg zijn om met elkaar nog te spreken over onze eigen veldteken collectie en zeker de veldtekens die nog ontbreken.
Als er nog mensen in U omgeving zijn die hier ook graag naar toe willen komen, veldtekens sparen of hierin geďnteresseerd zijn, zijn ze uiteraard van harte welkom en mag U ze meenemen/uitnodigen.

We hopen op een grote opkomst.

Groetjes

Organisatie Edde Z'al


P.S. In de grote zaal van The Black Horse begint om 14.00 uur het ton-praten. Gelijk een mooie gelegenheid om dit aansluitend mee te volgen.